När livet åter…vänder, och vänder igen och igen…

När livet åter..vänder, och vänder igen och igen..

Man säger att man återvänder till livet. Då måste man alltså ha varit någon annanstans. Antingen på en utflykt eller en resa. Men något gick snett, något som gjorde att man kom på villospår. Kompassen borttappad. Kanske något som lockade med guld och gröna skogar, men i slutändan var det inte så. Tappade fotfästet, gick i kvicksand, hittade inte tillbaks. Men jag tror att nästan alltid finns en stig som leder tillbaks till livet, även om den är svår att hitta. Livet vänder tillbaks, men kan lika fort vända bort.

Jag berättade om bipolär sjukdom, hur oplanerat mani och depression kan komma. Att det är svårt att förbereda sig för vintern och sommaren. Jag tror att även om jag inte har bipolär sjukdom, så kan jag överraskas av en snabb vändning i livet. Mitt i livet, kommer en kall hand på min kind, och jag kan inte förstå. Lika snabbt kan en varm kram vända livet tillbaka.

Det jag menar med detta inlägg är att vi, även om vi inte är bipolära, kan vi överraskas känslomässigt. Jag tror dock att vi som inte har diagnosen har ett bättre skydd och vill inte byta. Men ibland blir jag rädd. Livet återvänder, och vänder åter igen och igen och igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s