Smolk i nyårsbägaren..

”Ingen nyckel kan öppna dörren till igår”, så skrev jag i ett minnesord i tidningen efter min fars död 1975. Då hade jag velat behålla ”igår”, låsa upp dörren. När jag idag använder det uttrycket om 2019, så vill jag inte hitta nyckeln, inte öppna dörren till igår.

2019 har haft några ljusglimtar i form av ett sjätte underbart barnbarn, Imperia-resa med Anne-Sophie och utgivning av min andra bok: ”Novellfesten”. Sedan, i våras kom sjuk-dimman och la sig över vår familj. Jag fick vara nära anhörig. Vilket innebar att hålla så mycket som möjligt hemligt för världen, trösta, oroas, vara stark och planera för ett eventuellt ensamt liv. Ta reda på hur allt fungerar, inte klaga, vara stark, gå sönder lite inuti, men inte säga det. Jag sattes på prov och vet inte om jag klarade det speciellt bra.

Så hände det, JAG fick bli patient! Jag fick lämna anhörigrollen för en stund. Den snälla sköterskan som ringde och sa: ”Hej, jag är din kontaktsjuksköterska för malignt melanom.” Jag blev glad (!) och berättade om hela våran situation i sommar, vilket hon nog inte räknat med, men det gällde MIG nu. ”Vi vill operera dig imorgon.” Yes, vet ni det var så skönt när de satte kniven i mig, helt sjukt skönt. Min prognos är bättre än min äkta hälfts, men jag fick pusta ett tag och har nu ett ärr på ryggen och en tid till hud i slutet av januari. Yipee!

Visst är jag konstig! Ville inte lägga smolk i nyårsbägaren, men tyvärr är det så. Öppnar nog en ny flaska och letar upp ett nytt glas till 2020! Önskar er i alla fall ett friskt 2020 med en bild från min favoritplats Utö, som jag fick avboka i år, men hoppas få komma till i sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s