”Dräktiga” män..

Dräktiga, mäktiga män. Dräktiga för att de bär på ilska och hat. Mäktiga för att de konstigt nog valts av en del av folket för att bestämma. Bestämma över andras liv. Dräktiga, för att de är odjur med mycket liten hjärna och befriade från känslor. När det är dags för förlossning, släpper de ut ilskan och hatet över oskyldiga människor och känner sig tillfälligt befriade.

Hur kan detta hända gång på gång? En sådan ”man” lät sitt hat ramla över judar då han ansåg det ”rätt”. Idag har vi minst två dräktiga män. De har dålig syn, och trycker på fel knappar. Förmodligen missade de lektionen i skolan om psykologi, om mattematik, om geografi. De gick nog inte ens i skolan. De är inte värda att nämnas med namn, få se vad heter deras fruar? Hur ser deras liv ut?

En kväll hemma i sovrummet i palatset:

”Älskling, tryckte du på den gröna knappen idag?”

”Men du vet väl att jag är färgblind och kan inte skilja på rött och grönt.”

Ska jag vara rädd? Hur många gånger blir det fel? Ska 170 människor dö varje gång? Ska jag sluta flyga? Bra för miljön förstås. Ska jag låta bli att åka till dessa länder, låta bli att handla av dom? Hur skyddar jag mig, mina barn, mina barnbarn från dessa dräktiga män?

Vid en rättvis rättegång skulle de få livstid gånger tio i fängelse. Men vet du, någon betalar alltid borgen, för de är ”mäktiga” och ”dräktiga” och hatet kan komma över din by nästa gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s