Ut-flykt.

Att fly låter som att det måste gå snabbt. Till exempel att fly från ett fängelse innebär både planering och snabbhet. Fly till friheten, åtminstone för en stund. Att fly från en jobbig situation kan vara nödvändigt för att överleva. Att fly från disk och tvätt, att fly från den tråkiga vardagen. På min resa i Sydamerika träffade jag många personer som försökte fly från sig själva, tills dom insåg att det var omöjligt. Miljöombyte kan dock generera i andra tankar och du kanske kommer hem med ny kraft och nya insikter.

Ut-flykt innebär ju att du flyr ut ifrån något och till något annat, något bättre. Utflykt är vanligtvis något trevligt, med skolan, med jobbet. Sedan komma hem med ny energi. Men hur långt behöver vi ge oss för att kalla det utflykt? Hur långt som helst skulle ni svara.

Men, nej om man är 5 år då gäller inte det. Jag minns hur min mor packade ner en skogaholms-limpsmörgås med ost på och en liten flaska med hemmagjord vinbärssaft i en röd nylonväska med vita handtag. Jag kramade mor till avsked och begav mig iväg ifrån Ivarsgården. Tvärs över vägen och 100 meter upp i skogen på andra sidan vägen. Så långt att jag kunde se mor på förstukvisten. Jag satte mig på en stubbe, njöt av min smörgås och den goda saften. Allt medans jag såg mor och vinkade. Det var min utflykt. Idag tar jag mig lite längre, men saknar att ha en mor som vinkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s