Att vara fel…

Hur kan någon så vacker vara fel?

Vem bestämmer vem som är fel och vem som är rätt? Vem bestämmer vad som är fel och vad som är rätt?

När jag lyssnat på Peter Gembäck och en ung kvinna idag, båda med trauman från Knutbyförsamlingen, så undrar jag hur allt kunde bli så fel. Åsa Waldau var den som bestämde vem som var rätt och vem som var fel. Vem gav henne den rätten? Hon sa till de personer som gick emot henne: ”Du är fel, och får därför straffarbeta som min betjänt.” Ungefär så, enligt de som berättat. Tänk att få höra att man är fel!

Jag har nog vid några tillfällen känt att jag var fel. Några lustiga tillfällen där man kommit fel klädd. Tänk att komma utklädd till dracula på en middag när man tror att det skulle vara maskerad och ingen annan är utklädd. Då är man ju ganska fel, men kan i efterhand se det som en lustig anekdot att berätta för barnen. Eller när jag och en väninnan har klätt upp oss i långklänningar och alla andra har seglarskor och shorts. Då var det tur att vi var två och kunde skratta tillsammans.

Är det lättare att vara fler som är fel? Kanske det känns bättre, då kanske till och med fel bli rätt!

I mitt jobb inom psykiatrin träffade jag många som kände sig fel, ända tills de hittade rätt, tills de hittade tillhörighet och tyckte om även det som var fel, på rätt sätt. Om ni förstår.

Att som flugsvamparna vara fel, men att vara så otroligt vackra måste ju ändå kännas rätt! Ha en fin höst i svampskogen, men se upp för det vackra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s