Att se målet

BrittaIvarssonPossnert

Är det viktigt att se målet? När jag gick en promenad med mitt fyraåriga barnbarn häromdagen, så blev hon trött på att gå. ”Farmor jag orkar inte gå,kan du bära mig?” Jag insåg att jag inte skulle orka och det var inte långt kvar tills vi skulle se husknuten. Jag funderade över om hon var så trött eller bara uttråkad? Tänk om hon inte orkar? Så ser vi gården och då…springer hon hem! Hon blev hur pigg som helst!

Är det hjälp att ha mål,eller begränsande? Jag tänker analysera det i mitt skrivande. Om jag har ett färdigt mål med min roman, vet hur det ska sluta,till exempel med ett bröllop eller med en begravning,typ. Då är det väl bara att skriva på tills jag kommer fram dit? Det kan vara en hjälp,men också ett hinder för det kreativa. Jag måste ju hålla en linje som passar till slutet.

Om jag inte har ett mål, utan bara börjar skriva och har flow, så kan det sluta hur som helst. Det kan bli spännande, men det kan också bli dåligt.

I det verkliga livet har vi många mål, men är de för låsta så hindrar det oss att leva lite som vi vill. När jag arbetade som KBT-terapeut uttryckte vi vikten av att ha mål, men rimliga. Det är en balansgång. Nu när jag är skrivande pensionär så sätter jag målen lågt..tror jag. Jag blir bara besviken om jag inte lyckas nå det jag satt upp. Så nu är målet att leva några år till. Jag ser gården.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s