Du är inte dina tankar, du har dom

Jag fyller mina stora fickor på min blåa dunjacka med negativa tankar då mitt Tankerum är fullt, och ger mig ut på en promenad i skogen. Jag tänker mig att jag ska släppa ner dom i mossan där dom landar mjukt, blir ett med naturen och omvandlas till något positivt.

Stegen är tunga då de negativa tankarna tynger i fickorna. Så möter jag en kvinna som stannar upp framför mig och säger: ”Vilka fina färger du har. Vackert blålila jacka och cerise mössa! Man blir glad!”

Är det så enkelt? Sätta på sig färgglada kläder och bli glad? Tror nog det behövs mer om man verkligen mår dåligt. I mitt jobb i psykiatrin träffade jag en deprimerad kvinna och en gång hon kom till mig sa jag: ”Vilken vackert blå kappa du har!” Nästa gång hade hon inte den. Hon ville inte vara glad just då. Ingen djupare analys i detta inlägg. En dag hade jag en röd jacka och en främmande man kom fram och sa: ”Fin jacka, man blir glad.” Varför har då nästan alla människor svart på sig? Kolla på stan nästa gång, så får du se. Kanske man skulle ha en dag för färg? Finns ju kramens dag med mera. Varför inte en färgens dag! Tänk att gå på stan och se en massa färggranna kläder på folk! Vad glada vi skulle bli! Eller?

Nu gjorde jag ju i alla fall någon annan glad och måste tillstå att en mungipa drogs upp på mig. Stegen blev lättare då några tankar ramlade ur fickorna!

Jag lyfte blicken och såg de mäktiga tallkronorna och funderade över hur gamla träden var. Snön som äntligen kommit och lagt sig på grenarna. Hur många år kommer vi att få ha snö på vintern, is på Antarktis, sol och värme på sommaren? Äsch det var ju en av mina negativa tankar: miljön. Nej fokus på NU, hur vackert det är nu och njuta i stunden. I alla fall idag.

Så kommer jag hem och har plats för nya negativa… nej fickorna är tomma och stegen lätta. Du är inte dina tankar, du har dom. Därför kan jag också släppa dom utan att förlora en del av mig själv. Jag kommer in slår på datorn och…

Jag har vunnit en tävling i Skrivarsporren med min novell: ” Mord med en doft av Chanel no 5.” Motivering av Monica Ivesköld Skrivarsporren: ”Bra gestaltning och ett öppet slut som killar i magen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s