ALLA hjärtans dag

Britta Ivarsson Possnert

Det betyder att alla som har ett hjärta ska firas! Hittills tror jag inte att jag träffat någon som inte har ett hjärta! Däremot har jag ibland funderat över personer som verkat hjärtlösa, men jag tror bara att de personerna inte vet hur man använder hjärtat på bästa sätt. Att ha hjärtat på rätta stället. Hjärtat är symbolen för liv, för kärlek. Något som vi verkligen behöver just nu för att kunna känna hopp och så länge hjärtat kan slå så.

I mitt hjärta ryms kärleken till mina fyra, fina, kloka söner som nu har i uppgift att ge sin åldrande mor kloka råd. Det är viktigt att ha ett öppet hjärta och inse att barnen till och med kanske är klokare, gör bättre val och att lyssna på dom.

En av mina söner mediterar enligt vipassana. Ett av hans kloka val efter en jobbig pubertet. Han har träffat Dalai Lama och mediterat under det heliga trädet och bott i kloster. Han tillbringade en tid i det Thailändska skogsklostret.

I det klostret har också Björn Natthiko Lindeblad tillbringat 17 år som munk. I boken:

Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk”, berättar han med värme, humor och djup om sina egna tillkortakommanden, vad livet lärt honom och om vad som framstår som allra viktigast när allt går mot sitt slut. Han säger bland mycket klokskap: ”Det jag värdesätter mest av allt från sjutton års andlig träning på heltid, är att jag inte längre tror på allt jag tänker. Det är min superkraft.” Det blev svaret när en journalist frågade: ”Vad var det viktigaste du lärde dig som buddhistisk skogsmunk under 17 år?”

Att läsa en bra bok är som att ge sig iväg på en resa. Du kliver ut i det okända och låter dig omfamnas av alla intryck och upplevelser. Den här boken är en själslig resa genom inre outforskade landskap. Och när jag nu läst ut boken känner jag mig lite klokare, lite lättare och lite närmare min kloka mediterande son Samuel. Kanske jag bör ta upp TM meditation som jag tillämpade i min ungdom. All kärlek till er!

Slutord från Björn: Universum fungerar enligt följande princip: ” Du kommer att få veta, vad du behöver veta, när du behöver veta det.”

Varför ska du läsa boken? Björns svar: ”Det finns en plats i varje människa där vi kan vila hela tiden, oavsett omständigheterna i vårt liv. Av olika skäl har många av oss glömt den platsen. Den här boken kan hjälpa dig att hitta tillbaka.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s